• Instagram
  • Facebook

ontdek hier onze porridges

 

Onze missie

Turtle wil een bedrijf zijn dat goed doet. Dat jou goed doet, door je gezonde en kwalitatieve producten aan te bieden. Maar ook één dat gedurende het gehele traject goed doet voordat het in je kom terecht komt.

Het heeft geen zin om meer natuurlijke bronnen te consumeren dan wij produceren en daarnaast een bevolking te hebben waarbij niet aan de voedingsvereisten wordt voldaan.

Turtle is de schildpad die de haas zal verslaan. Kortom, wij zijn idealisten.

 

een milieu vriendelijke productie

 

BIO Onze producten zijn allemaal gemaakt met ingrediënten uit de biologische landbouw. Dit heeft een veel minder schadelijke impact dan de conventionele landbouw, omdat het de hoeveelheid chemicaliën verlaagt en minder intensief is. Het grondwater blijft schoon, bijen blijven hun werk doen en je vindt geen giftige stoffen meer in je ontbijt.

VEGAN We beperken het gebruik van dierlijke producten zoveel mogelijk. De enige uitzondering zijn de cornflakes bedekt met melkchocolade, die nog steeds vegetarisch is.

een gezond eetpatroon

Wij ondersteunen het "GEZONDE EETPATROON" tot de dood. Oké, misschien niet tot dan, want we willen graag nog voor enkele jaren pap blijven eten. Maar dit is waar wij voor staan met elk van onze producten.

​​

NIET-VERWERKT De haver is volkoren en wordt gewoon "platgedrukt" om vlokken te maken. De granen zijn dezelfde als op de plant en de vruchten zijn enkel gedroogd. Veel anders zul je niet vinden in onze papjes, buiten goede pure chocolade.

​​

ZONDER TOEGEVOEGDE SUIKERS, geen honing, geen kokosbloemennectar, noch siroop van welke soort dan ook. Geen toegevoegde suikers, inderdaad. Taarten en lekkernijen zijn toegestaan, maar van tijd tot tijd, voor speciale gelegenheden. Aan de andere kant hebben toegevoegde suikers geen plaats in een gezond ontbijt, en zeker niet in dat van onze kinderen. Integendeel, het ontbijt is de energiebasis van de dag. Het moet gezond en verzadigend zijn.

Maar wanhoop niet, onze recepten bevatten fruit: dus suiker, geen behoefte om er nog meer aan toe te voegen!  

​​

100% NATUURLIJK Je zult niets anders in onze papjes vinden dan granen, zaden, vruchten en pure chocolade. Niets anders. Dit betekent geen zout, geen toegevoegde suikers, geen smaakversterkers, geen aroma's, noch conserveringsmiddelen. Onze producten zijn schoon, of met andere woorden: #eatclean

 
 

glutenvrij

Glutenvrij, haver is sowieso glutenvrij en daardoor uitermate verteerbaar. Als we eenmaal het "doorgestreepte epi"-logo op onze dozen hebben aangebracht, betekent dit dat het glutengehalte getest en gecertificeerd is op minder dan 20 mg/kg.

DE UITLEG

Door gewasrotatie, verspreiding van veld tot veld bij de oogst, mogelijk contact tijdens transport, behandeling en opslag, kunnen vreemde glutenhoudende granen, d. w. z. tarwe, rogge en gerst en ondersoorten, zich vermengen met haver. Dit wordt kruisbesmetting genoemd, wat voldoende is om het glutengehalte van haver boven het toegestane niveau te brengen. Dit is een betreurenswaardige besmetting, want haver bevat van nature geen gluten!

 

De glutenvrije papjes van Turtle worden geproduceerd met gegarandeerde glutenvrije haver. In de praktijk wordt haver geïsoleerd van glutenbronnen doorheen het hele productietraject, van het veld tot de verpakking in verzegelde zakken om elk risico van kruisbesmetting te voorkomen. Regelmatig worden analyses uitgevoerd om  de zuiverheid van de havergranen te controleren en om ervoor te zorgen dat de toegestane glutenniveaus  niet worden overschreden.

MEER INFORMATIE:

Ga naar www.coeliakie.be, de website van de Vlaamse Coeliakievereniging (VCV).

Of naar www.glutenvrij.nl, de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NVC).

onze glutenvrije producten